Biofeedback met de eSense Skin Response!

De Minfield eSense Skin Response is een kleine sensor om de huidgeleidingswaarde te meten door gebruik te maken van de microfooningang van een smartphone of tablet (Android of Apple iOS).

De huidgeleidingswaarde is direct afhankelijk van ontspanning of stress en is hierdoor een typische stressindicator. Me de eSense Skin Response, is uw stressniveau precies te identificeren, gewoon thuis met uw smartphone of tablet.

De eSense geeft u op verschillende manieren een exacte feedback over uw stressniveau op een gegeven moment, bijvoorbeeld door meetcurves, videoweergave en audio-feedback functies.

Met al deze functies kunt u de eSense in combinatie met de app gebruiken om

☑ u eigen biofeedback-training te creëren en uit te voeren

☑ een gids voor meditatie te creëren en te gebruiken

☑ u stressniveau te meten en te reduceren

Voor de audio-biofeedback heeft de eSense een koptelefoonaansluiting, zodat u bovendien kunt luisteren naar muziek of audioboeken terwijl u uw stressniveau traint. We hebben ook biofeedback geïmplementeerd via slimme lampen. Slimme lampen kunnen hun kleuren en helderheid wijzigen en kunnen worden bediend via Bluetooth® Momenteel ondersteunt de eSense-app de Magic Blue™ - en Philips Hue™ -producten.

De app voor eSense is gratis en u kunt de gemeten gegevens exporteren als een CSV-bestand. We verbeteren en updaten de app regelmatig en voegen steeds meer functies toe.

Biofeedback-training van thuis uit

Leveromvang van de eSense Skin Response

Mindfield® eSense Skin Response Sensor

2 elektroden met klittenband

Gratis app van Mindfield via de App Store of Google Play

Uitgebreide instructies voor effectief biofeedback-training

Nieuwe universele app voor eSense van Mindfield

We raden onze nieuw ontworpen eSense-app met uitgebreide functies gratis aan in de Google Play Store (Android) of in de Apple App Store (iOS). Deze app biedt dezelfde functies van de vorige app, plus een aantal nieuwe functies zoals beschreven op de app-pagina in de app-winkels in een nieuw, fris ontwerp.


 

Foto's van de eSense Mobile App


 

Ondersteunde iOS apparaten

  • Alle iOS-apparaten vanaf versie 15 of hoger, die (gedeeltelijk):
  • Apple® iPhone® 6S, iPhone® SE/SE 2, iPhone® 7/7+, iPhone® 8/8+, iPhone® X, iPhone® XR, iPhone® XS, iPhone® 11/11 Pro, iPhone® 12/12 Pro, iPhone® 13/13 Pro, iPhone® 14/14 Pro of nieuwer
  • Apple® iPad® vanaf 5e generatie of nieuwer, inclusief alle iPad Mini van de 4e generatie en iPad Air van de 2e generatie of nieuwer
  • Apple® iPad® Pro van 1e generatie of nieuwer
  • Opmerking: Sommige nieuwere iOS-apparaten zonder de klassieke 3,5 mm koptelefoonaansluiting en met de nieuwere Lightning / USB-C-connector werken ook perfect met de eSense. U hebt een originele Apple USB-C  of originele Apple Lightning  naar 3,5 mm verloopadapter nodig (niet inbegrepen in de leveringsomvang van de eSense). Als alternatief kunt u ook een andere adapter met een DAC-chip gebruiken. Wij raden deze adapter op Amazon aan.

Ondersteunde Android apparaten

  • Alle Android-smartphones en -tablets vanaf Android 10.0 (Android Q)
  • Als u van plan bent een apparaat aan te schaffen voor het gebruik van eSense, raden we u een Nokia G10, een Nokia G21, een Motorola Moto E40 of een Xiaomi Redmi 10 als een goedkoop instapmodel.

Skin response in het algemeen

Huidreactie, ook bekend als galvanische huidreactie (GSR), elektrodermale reactie (EDR) of huidgeleiding (SC) is een meetmethode op basis van bio-elektrisch eigenschappen van de huid. De huidgeleiding is afhankelijk van de activiteit van het zweet klieren van de huid en reageert op de kleinste veranderingen, die we niet als nat kunnen detecteren handen nog. De eSense Skin Response past een zeer kleine, veilige en onmerkbare toe elektrische spanning, wat resulteert in een elektrische stroom naar de huid. Door de veranderingen van deze kleine stroom kunnen we de activiteit van de transpiratieklieren van de huid meten ver onder de drempel van zelfperceptie. Hoe hoger de activiteit van de zweetklieren, hoe meer de huid nat wordt en hoe beter de stroom wordt geleid. Als resultaat is de huid Conductantie stijgt.

De Skin Response meet de huidgeleiding in Micro Siemens of µSiemens. Huidgeleiding wordt gemeten in µSiemens of gesymboliseerd als µS (waarbij µ staat voor a miljoenste en Siemens is de eenheid van geleiding). "Huidweerstand" komt ook veel voor term, die eenvoudig de inverse van conductantie aangeeft (1S = 1 / Ω).

De activiteit van de transpiratieklieren wordt bepaald door het autonome zenuwstelsel, die twee belangrijke subeenheden bevat: het parasympathische zenuwstelsel en het sympathisch zenuwstelsel. De transpiratieklieren van de huid worden uitsluitend gecontroleerd door het sympathische zenuwstelsel, waardoor ze een goede indicator zijn voor innerlijke spanning en spanning. Het sympathische zenuwstelsel reageert op stressprikkels door alle te activeren "Noodfuncties" van het lichaam, waardoor het in een staat van verhoogde reactievermogen komt: Hartslag en bloeddruk stijgen samen met het glucosegehalte in het bloed en algemeen alertheid. Met deze veranderingen komt het effect van "natte handen" waarop onze meting is afhankelijk.

We kennen allemaal een tijd in ons leven waarin we natte handen kregen. Denk aan de toespraak die u hield voor een publiek of een sollicitatiegesprek. Als je in die situaties opgewonden was, kan dat herinner je je de koude, zweterige handen?

Een wetenschappelijke theorie voor dit effect gaat ervan uit dat onze voorouders natte handen nodig hadden om een stevigere grip op dingen; bijvoorbeeld bij een ontsnapping of achtervolging door moeilijk terrein. Wanneer de bedreigende situatie voorbij is, wordt het parasympathische zenuwstelsel dominant: polsslag, bloeddruk en glucosespiegel dalen weer. Het lichaam komt in rust staat om herstel mogelijk te maken. De handen worden weer droog. De verhoogde activiteit van de transpiratieklieren door een (stress) prikkel is gemakkelijk zichtbaar door de bijbehorende toename van de huidgeleiding. De stimulus kan zijn mentale of emotionele spanning, of plotseling diep ademhalen of een verrassende handeling zoals iemand die onverwachts in de handen klapt of het luide laten vallen van een item op de grond. Alleen maar probeer het met de eSense - u zult gemakkelijk de effecten zien!

Huidreactie en biofeedbacktraining

Stress en de vegetatieve symptomen ervan kunnen aanzienlijk worden verminderd door biofeedback training, waarbij u opzettelijk werkt aan het verminderen van uw huidreactie. Huidrespons is een universeel hulpmiddel voor biofeedbacktraining. Het wordt veel gebruikt in de therapie van angst, paniekstoornissen en specifieke fobieën. Verdere toepassingsgebieden zijn hoog bloeddruk, tinnitus en slaapstoornissen. Als u lijdt aan een ernstige aandoening of medische toestand, raadpleeg altijd een professionele arts of therapeut en doe dat niet probeer uzelf te trakteren. De eSense Skin Response is geen medisch apparaat en kan alleen worden gebruikt voor trainingen om stress te verminderen.

Ontworpen in Duitsland

De eSense is volledig ontwikkeld door Mindfield in Duitsland.


© 2024, Mindfield Biosystems Ltd. Alle rechten voorbehouden
Cookies, Imprint & Data Privacy

Apple, iPhone, iPad, iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. | IOS is a trademark or registered trademark of Cisco in the U.S. and other countries and is used under licence. | Android is a trademark of Google LLC | The Bluetooth® word mark and logos are registered trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Mindfield Biosystems Ltd. is under license. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.