Biofeedback voor mobiel en thuis met iPhone of smartphone!

eSense Respiration met de eSense-applicatie biedt u

☑ een druksensor om uw ademhaling (ademhalingsfrequentie, ademhalingsdiepte, ademhalingspatroon) vast te leggen (altijd gebruikt in combinatie met eSense Skin Response, zoals een sensorkabel)

☑ een comfortabele, wasbare en duurzame elastische riem

☑ uitgebreide statistieken van ademhalingsanalyse

☑ comfortabel om over kleding te dragen

☑ onbeperkte opnametijd

☑ onbeperkt aantal sessies en gebruikers

☑ Uitgebreide hulp in de applicatie en handleidingen

☑ regelmatige app-updates

☑ Export van curven, diagrammen en statistieken als een PDF-rapport.

☑ Verschillende vooraf gemaakte trainingsprocedures zijn opgenomen in de app

☑ Stel een willekeurig aantal markeringen in tijdens een opname

☑ Ademhalingshulpmiddel voor ademtraining met vrij instelbare intervallen, hulptonen en meer

☑ Export van meetgegevens als CSV-bestand met compatibiliteit met andere softwareprogramma's voor verdere analyse

☑ Gratis trainen volgens jouw wensen met een of meerdere varianten biofeedback

☑ Gratis training volgens uw wensen met elke variant van biofeedback of meerdere tegelijk

☑ Kan worden gecombineerd met de eSense Pulse voor biofeedback van hartslagvariatie met bepaling van de samenhang tussen hartslag en ademhaling!

Biofeedback-training vanuit huis met uw iPhone of smartphone

overzicht van de procedures angst verminderen iPhone biofeedback ademhalingsfeedback
schermafbeelding: iPhone biofeedback thuis met een schok- en stressprocedure

Leveringsomvang van de eSense Breath voor thuisgebruik:

- Mindfield® eSense ademhalingssensor incl. vervangende veer

- Uitbreidingsband

- Mindfield eSense-applicatie (Apple App Store of Google Play Store)

- Gedetailleerde instructies voor effectieve biofeedback-training

- Uitgebreide instructies voor een effectieve biofeedback-training

Let op!

• Om eSense Respiration uit te voeren, heb je een eSense skin response nodig.

• eSense Respiration is een aanvullend product voor eSense Skin Response .

eSense Skin Response is beschikbaar in een bundel met eSense Respiration tegen een gereduceerde prijs

• Gebruikers die al eSense Skin Response bezitten, kunnen eSense kopen Ademhaling als supplement.

Nieuwe Mindfield eSense Universal App (Biofeedback-app)

We raden onze nieuw ontworpen eSense-app met uitgebreide functies gratis aan in de Google Play Store (Android) of de Apple App Store (iOS) voor de iPhone. Deze applicatie biedt dezelfde functies als de applicatie hierboven plus enkele nieuwe functies zoals beschreven op de app-pagina in app-winkels met een fris nieuw ontwerp.

iPhone apple app store logo

Biofeedback met eSense-ademhaling!

Biofeedback thuis ademen of meenemen met iPhone of smartphone (biofeedback thuis)

De Mindfield eSense Respiration is een sensor (biofeedback-apparaten) die handig is voor het meten van de ademhaling. De gegevens worden via de microfooningang naar je smartphone of tablet gestuurd. Android en Apple iOS worden ondersteund. Dit maakt respiratoire biofeedbacktraining mogelijk, die u zelfstandig, comfortabel, bijna overal kunt uitvoeren.

Biofeedback-ademhalingstraining bestaat uit het observeren van je ademhaling door veranderende maten, rondingen, muziek, geluiden, trillingen, licht van lampen en nog veel meer. Dit geeft je bewustzijn een nieuwe kijk op ademhalen. Zelfbewustzijn wordt getraind en er wordt een feedbackloop gecreëerd. Met specifieke oefeningen in de eSense-app leer je rustiger, gelijkmatiger en dieper te ademen en ervaar je diepe ontspanning en nieuw welzijn.

eSense-ademhaling meet de ademhaling, zijn snelheid en amplitude. Optioneel kan het ook gelijktijdig met de eSense Pulse worden gebruikt om de samenhang tussen ademhaling en hartslagvariatie (HRV) te trainen. De eSense-applicatie die bij all eSense hoort, is volledig gratis en bij de aankoopprijs inbegrepen. Naast vele functies maakt de applicatie het ook mogelijk om de verzamelde meetgegevens te exporteren als CSV-bestand en als pdf-rapportage (bijvoorbeeld per e-mail, Dropbox of Google Drive).

Ademhaling in het algemeen en uw training thuis of onderweg

Bij het ademen zijn er 2 hoofdmetingen, de amplitude van de ademhaling (AR = de amplitude van de ademhaling, hoe diep je inademt) en de snelheid van de ademhaling, de ademhalingen per minuut. Ademen is bijzonder omdat we deze parameter bewust kunnen beheersen. Andere typische biofeedback-parameters hebben deze optie niet, ze worden vegetatief gecontroleerd. Dit maakt biofeedback-ademtraining een bijzonder geschikte variant van biofeedbacktraining voor beginners.

Onze mentale toestand wordt weerspiegeld in onze ademhaling. Als we gestrest en gespannen zijn, ademen we meestal snel, onregelmatig en oppervlakkig. Dit weerspiegelt positieve en negatieve stress. Aan de andere kant, als we ontspannen en kalm zijn of als we slapen, is onze ademhaling over het algemeen langzaam, gelijkmatig en diep.

In het dagelijks leven denken we zelden aan onze ademhaling en ademen we bijna uitsluitend onbewust. Als onze onbewuste ademhalingspatronen worden verstoord door chronische stress, pijn of andere psychische en fysieke stress, leidt dit vaak tot ongemak en instandhouding van stress. Met ademtraining kunt u uw ademhaling trainen en verbeteren, diepe ontspanning bereiken en uw algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Ademhaling speelt daarom bij bijna alle ontspanningstechnieken, zoals autogene training, yoga, meditatie en progressieve spierontspanning een belangrijke rol. Met respiratoire biofeedback en eSense-ademhaling is er nu een modern hulpmiddel om de ademhaling te verbeteren.

Kies de ademhaling

☑ met snelle en oppervlakkige ademhaling

☑ met hyperventilatie

☑ als u zich duizelig voelt

☑ om de ademhalingscyclus in evenwicht te brengen

☑ train voor buikademhaling


 

Foto's van de eSense Mobile App


 
screenshot: video biofeedback met ademteugel
screenshot: resultatenoverzicht van hrv biofeedbacksessie

Ondersteunde iOS apparaten

  • Alle iOS-apparaten vanaf versie 15 of hoger, die (gedeeltelijk):
  • Apple® iPhone® 6S, iPhone® SE/SE 2, iPhone® 7/7+, iPhone® 8/8+, iPhone® X, iPhone® XR, iPhone® XS, iPhone® 11/11 Pro, iPhone® 12/12 Pro, iPhone® 13/13 Pro, iPhone® 14/14 Pro of nieuwer
  • Apple® iPad® vanaf 5e generatie of nieuwer, inclusief alle iPad Mini van de 4e generatie en iPad Air van de 2e generatie of nieuwer
  • Apple® iPad® Pro van 1e generatie of nieuwer
  • Opmerking: Sommige nieuwere iOS-apparaten zonder de klassieke 3,5 mm koptelefoonaansluiting en met de nieuwere Lightning / USB-C-connector werken ook perfect met de eSense. U hebt een originele Apple USB-C  of originele Apple Lightning  naar 3,5 mm verloopadapter nodig (niet inbegrepen in de leveringsomvang van de eSense). Als alternatief kunt u ook een andere adapter met een DAC-chip gebruiken. Wij raden deze adapter op Amazon aan.

Ondersteunde Android apparaten

  • Alle Android-smartphones en -tablets vanaf Android 10.0 (Android Q)
  • Als u van plan bent een apparaat aan te schaffen voor het gebruik van eSense, raden we u een Nokia G10, een Nokia G21, een Motorola Moto E40 of een Xiaomi Redmi 10 als een goedkoop instapmodel.

Algemene informatie over ademhaling en ademtraining

Onze mentale toestand wordt weerspiegeld in onze ademhaling. Als we in het algemeen tevreden of gespannen zijn We ademen sneller, ongelijkmatig en gelijkmatig. Positieve en negatieve stress komt tot uiting in op deze manier. Als we daarentegen ontspannen en kalm of slaperig zijn, is onze ademhaling dat wel over het algemeen langzaam, gelijkmatig en diep.

Al met al: bewust, langzaam en diep ademen, liefst in de maag, leidt tot een duidelijke ontspanning! (toepassing van stressmeting) We spelen in op dit aspect. Ademhaling speelt een speciale rol bij biofeedback, omdat we deze parameter bewust kunnen beheersen. In het dagelijks leven denken we zelden aan onze ademhaling en ademen we bijna uitsluitend onbewust. Als onze onbewuste ademhalingspatronen worden onderbroken door chronische stress, pijn of andere psychologische of fysieke stress, leidt dit vaak tot ongemak en instandhouding van stress.

Met ademtraining kunt u uw ademhaling trainen en verbeteren, diepe staten van ontspanning bereiken en uw algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. stress verminderen door biofeedback voor iPhone en smartphone

Ademen

Daarom speelt het een belangrijke rol bij bijna alle ontspanningstechnieken zoals training, yoga, meditatie en progressieve spierontspanning.

Directe biofeedback van ademhaling; d.w.z. real-time feedback van het ademhalingspatroon, diepte en frequentie helpt ons bewustzijn om sneller nieuwe en betere ademhalingspatronen te bereiken en nauwkeuriger dan zonder biofeedback. De focus op feedback vermijdt het veelvuldig afwijken van gedachten en concentratieverlies bij het ademen. Bij veel meditatietechnieken wordt de ademhaling geobserveerd, wat voor veel beginners erg moeilijk is. Biofeedback inademen maakt deze taak veel gemakkelijker.

Na een leerfase door middel van een paar trainingssessies, leidt respiratoire biofeedback tot een nieuw gevoel van ontkoppeling en totale focus op ademhaling, in toenemende mate zonder de noodzaak van biofeedback-feedback, aangezien er betere biofeedback ontstaat. zelfperceptie. Het hoofdstuk "Trainingsvolgorde" beschrijft de volgorde van een ademhalingsbiofeedback-trainingsprogramma. Volg deze suggestie en ontwikkel uw eigen routines en integreer ademtraining in uw dagelijkse leven, eerst met en daarna zonder biofeedback. eSense Respiration is een krachtig hulpmiddel om u te helpen beter te ademen.

Inleiding tot eSense Respiration (biofeedback-apparaten thuis)

Biofeedback-ademhalingstraining met eSense Respiration omvat het observeren van uw ademhaling door balken, rondingen, muziek, geluiden, trillingen, licht van lampen en meer. Hierdoor krijgt je bewustzijn een nieuwe kijk op ademhalen, wordt zelfperceptie getraind en ontstaat er een feedbacklus. Maar het gaat ook om de verandering in ademhaling, naar een langzamere en diepere buikademhaling, wat veel positieve effecten heeft en getraind kan worden door een ademhalingsdoel in onze app. We combineren ademhalingsmeting en feedback in de eSense-app met begeleide ontspanningsoefeningen, begeleide ademhalingsoefeningen en meditatie, en bieden je een totaalervaring die verder gaat dan biofeedback. Naast de brede feedbackvarianten kunt u uw metingen evalueren met veel statistieken, uw voortgang documenteren en de opnames exporteren als CSV- en PDF-bestanden. Uw gegevens zijn alleen van u! U heeft volledige toegang tot de onbewerkte gegevens.

De ademhaling wordt gemeten volgens het spanningsmeetprincipe. Bij elke ademhaling gaat de ruimte in de borst en buik omhoog en omlaag, en de riem die over de kleding wordt gedragen, zal iets uitrekken. U kunt de eSense Respiration stretchband om uw borst of buik dragen. Buikademhaling wordt vaker gemeten en getraind. eSense Respiration heeft een veer die de banddruk vertaalt in metingen. De eSense-ademhalingssensor wordt gebruikt voor overdracht naar uw smartphone en tablet via de microfooningang. Onze eSense-app beoordeelt deze signalen en geeft ze uitgebreid weer.

Om stress en uw vegetatieve symptomen te verminderen, kan biofeedback-training worden gedaan door uw ademhaling te volgen en te rapporteren. Vaak is alleen de feedback zonder specificatie voldoende en ademt de gebruiker automatisch rustiger en gelijkmatiger.

Naast deze meting en feedback is het ook mogelijk om aan te geven hoe de gebruiker moet ademen. De applicatie bevat hiervoor een beademingshulpmiddel. Een balk, lijn of bol verandert als je omhoog gaat of inzoomt om inademing te symboliseren. Een val van de straal of de lijnen, evenals een samentrekking van de bol, duidt op een uitademing. De gebruiker volgt dit patroon bij het ademen. Het ademdoel kan vrij worden aangepast in termen van inademen - vasthouden - uitademen - vasthouden. lees meer

Ontworpen in Duitsland

De eSense is volledig ontworpen in Mindfield in Duitsland.


© 2024, Mindfield Biosystems Ltd. Alle rechten voorbehouden
Cookies, Imprint & Data Privacy

Apple, iPhone, iPad, iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. | IOS is a trademark or registered trademark of Cisco in the U.S. and other countries and is used under licence. | Android is a trademark of Google LLC | The Bluetooth® word mark and logos are registered trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Mindfield Biosystems Ltd. is under license. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.