Biofeedback met de eSense Temperature!

De eSense Temperature is een kleine sensor voor het meten van de huidtemperatuur via de microfooningang van een smartphone of tablet (Android or Apple iOS).

Handwarmtetraining is bijzonder effectief en een gebruikelijke biofeedback-methode. De temperatuur van onze handen hangt samen met ons stressniveau: wanneer we stress ondervinden, neigen we tot koude handen. Direct feedback stelt ons in staat de huidtemperatuur in onze vingers te verhogen, dus de perifere bloedsomloop, wat tot ontspanning en het reduceren van stress leidt.

De eSense geeft u op verschillende manieren een exacte feedback over uw stressniveau op een gegeven moment, bijvoorbeeld door meetcurves, videoweergave en audio-feedback functies.

Met al deze functies kunt u de eSense in combinatie met de app gebruiken om

☑ u eigen biofeedback-training te creëren en uit te voeren

☑ een gids voor meditatie te creëren en te gebruiken

☑ u stressniveau te meten en te reduceren

Voor de audio-biofeedback heeft de eSense een koptelefoonaansluiting, zodat u bovendien kunt luisteren naar muziek of audioboeken terwijl u uw stressniveau traint. We hebben ook biofeedback geïmplementeerd via slimme lampen. Slimme lampen kunnen hun kleuren en helderheid wijzigen en kunnen worden bediend via Bluetooth® Momenteel ondersteunt de eSense-app de Magic Blue™ - en Philips Hue™ -producten.

De app voor eSense is gratis en u kunt de gemeten gegevens exporteren als een CSV-bestand. We verbeteren en updaten de app regelmatig en voegen steeds meer functies toe.

Leveromvang van de eSense Temperature!

Mindfield® eSense Temperature Sensor

Een klittenband voor de sensor

Innovatieve vingerclip voor optimale bevestiging van de sensor aan de vinger

Gratis app van Mindfield via de App Store of Google Play

Uitgebreide instructies voor effectief training

Nieuwe universele app voor eSense van Mindfield

We raden onze nieuw ontworpen eSense-app met uitgebreide functies gratis aan in de Google Play Store (Android) of in de Apple App Store (iOS). Deze app biedt dezelfde functies van de vorige app, plus een aantal nieuwe functies zoals beschreven op de app-pagina in de app-winkels in een nieuw, fris ontwerp.


 

Foto's van de eSense Mobile App


 

Ondersteunde iOS apparaten

  • Alle iOS-apparaten vanaf versie 15 of hoger, die (gedeeltelijk):
  • Apple® iPhone® 6S, iPhone® SE/SE 2, iPhone® 7/7+, iPhone® 8/8+, iPhone® X, iPhone® XR, iPhone® XS, iPhone® 11/11 Pro, iPhone® 12/12 Pro, iPhone® 13/13 Pro, iPhone® 14/14 Pro of nieuwer
  • Apple® iPad® vanaf 5e generatie of nieuwer, inclusief alle iPad Mini van de 4e generatie en iPad Air van de 2e generatie of nieuwer
  • Apple® iPad® Pro van 1e generatie of nieuwer
  • Opmerking: Sommige nieuwere iOS-apparaten zonder de klassieke 3,5 mm koptelefoonaansluiting en met de nieuwere Lightning / USB-C-connector werken ook perfect met de eSense. U hebt een originele Apple USB-C  of originele Apple Lightning  naar 3,5 mm verloopadapter nodig (niet inbegrepen in de leveringsomvang van de eSense). Als alternatief kunt u ook een andere adapter met een DAC-chip gebruiken. Wij raden deze adapter op Amazon aan.

Ondersteunde Android apparaten

  • Alle Android-smartphones en -tablets vanaf Android 10.0 (Android Q)
  • Als u van plan bent een apparaat aan te schaffen voor het gebruik van eSense, raden we u een Nokia G10, een Nokia G21, een Motorola Moto E40 of een Xiaomi Redmi 10 als een goedkoop instapmodel.

Skin temperature in het algemeen

De temperatuur aan de oppervlakte van de huid verandert volgens de bloedcirculatie door lichaamsweefsel. De kleine bloedvaten (arteriolen) die door het weefsel gaan zijn omgeven door vezels van gladde spieren, die worden gecontroleerd door de sympathische zenuwstelsel.

In een toestand van verhoogde inspanning, opwinding en stress trekken deze spiervezels samen, waardoor een stenose van het vaatstelsel ontstaat. Dit leidt sindsdien tot een verlaging van de huidtemperatuur de bloedcirculatie door het weefsel wordt verminderd. In tegenstelling, in een staat van ontspanning, de musculatuur moet ook ontspannen, waardoor het vaatstelsel uitzet. Vandaar de huid temperatuur stijgt.

Mentale stress leidt vaak tot een lagere perifere doorbloeding en een afname van de huid temperatuur bij de handen, veroorzaakt door verhoogde activiteit van het sympathische zenuwstelsel systeem. Dit heeft een gevoel van evolutie omdat spanning en angst oorspronkelijk dienden de voorbereiding op een naderende vlucht of een aanval. Dientengevolge evenveel bloed als mogelijk is beschikbaar in de werkende spieren (bovenarmen, dijen en romp), dat wil zeggen bereikt door de vernauwing van bloedvaten in de handen, voeten en onderarmen. Denk bijvoorbeeld aan een toespraak die je voor een publiek hield of een sollicitatiegesprek paneel. Als je in die situaties angstig was, kun je je herinneren dat je verkouden was (en zweethanden?

Deze fysiologische stressreactie kan in veel contexten nutteloos of zelfs schadelijk zijn moderne samenleving (bijv. mentale inspanning, zorgen, psychosociale stress en angst wanorde). Een bewuste controle van fysiologische stress kan u helpen om in een meer te reageren ontspannen en efficiënte manier om veel situaties. Biofeedback is een gevestigde manier om leer dit soort controle!

Huidtemperatuur en biofeedbacktraining

Om stress en de vegetatieve symptomen ervan te verminderen, kan biofeedback-training worden gegeven door te streven naar een stijging van de huidtemperatuur. Biofeedback met huidtemperatuur wordt voornamelijk toegepast bij ontspanningsoefeningen. Het is makkelijk hanteren en leren. Ervaring met deze techniek toont een hoog succespercentage en verbetering van het subjectieve welzijn. Op therapeutisch gebied, huidtemperatuur biofeedback wordt vaak gebruikt bij migraine en chronische pijn. Als u lijdt aan een ernstige aandoening of medische aandoening, raadpleeg dan altijd een professionele arts of therapeut, en tracht uzelf niet te trakteren. Biofeedback-training is niet officieel erkend medische ingreep. Daarom is de eSense-temperatuur geen medisch apparaat en kan dat ook alleen worden gebruikt voor trainingen om stress te verminderen.

Een bijzonder gemakkelijke en effectieve biofeedback-methode is handverwarmingstraining. Het werkt met de eSense-temperatuursensor bevestigd aan een vinger, of gewoon tussen de duim en wijsvinger. Je leert door middel van directe feedback om opzettelijk te verhogen de temperatuur van uw vingers, waardoor de doorbloeding van uw handen toeneemt. De biologische temperatuursensoren in onze handen geven ons slechts een onnauwkeurige indruk van onze huid temperatuur. We kunnen grofweg kiezen tussen warm, koel, koud enzovoort. De real-time feedback met de precieze eSense-sensor geeft u veel nauwkeuriger informatie over de doorbloeding en temperatuur van uw handen, waardoor u leert bewuste controle van deze parameters en uw ontspannen welzijn.

Ontworpen in Duitsland

De eSense is volledig ontwikkeld door Mindfield in Duitsland.


© 2024, Mindfield Biosystems Ltd. Alle rechten voorbehouden
Cookies, Imprint & Data Privacy

Apple, iPhone, iPad, iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. | IOS is a trademark or registered trademark of Cisco in the U.S. and other countries and is used under licence. | Android is a trademark of Google LLC | The Bluetooth® word mark and logos are registered trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Mindfield Biosystems Ltd. is under license. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.