HRV Biofeedback mobiel en thuis met iPhone of smartphone!

De eSense Pulse met de eSense-applicatie biedt u

☑ Een nauwkeurige 1-kanaals ECG met 500 Hz sampling (intern)

☑ Transmissie van RR-afstanden in milliseconden bij 5 Hz via Bluetooth®

☑ Een borstband die comfortabel is om te dragen, wasbaar en duurzaam is.

☑ Optimaal huidcontact met de meegeleverde elektrodespray

☑ Onbeperkt aantal sessies en gebruikers.

☑ Volledige statistieken van hartslagvariaties (tijd- en snelheidsgegevens)

☑ Snelle Fourier-analyse in realtime met spectrogram

☑ Ademhalingshulpmiddel voor ademtraining met vrij instelbare intervallen, hulptonen en meer

☑ Export van meetgegevens als CSV-bestand, compatibel met andere softwareprogramma's voor verdere analyse (bijv. Kubios)

☑ Export van curven, diagrammen en statistieken als een PDF-rapport.

☑ Regelmatige app-updates

☑ Stel een willekeurig aantal markeringen in tijdens een opname

☑ Verschillende vooraf gemaakte trainingsmethoden zijn opgenomen in de app

☑ Gratis trainen volgens jouw wensen met één of meerdere varianten biofeedback

☑ Integratie met onze eSense Respiration om ademhaling vast te leggen tijdens meting van HRV (hartslagvariatie)

Om HRV te trainen en te verbeteren, geeft de app veel feedback over HRV-amplitude: Bargraph-feedback (HRV of ademhalingshulpmiddel), Curve-feedback (HRV en ademhalingshulpmiddel), videofeedback (inclusief video's en je eigen video's kunnen worden gebruikt), muziekfeedback (inclusief muziek kan worden gebruikt en je eigen muziek kan worden gebruikt), toonfeedback (toonhoogteverandering door gemeten waarden), tactiele feedback door vibratie (alleen smartphones, tablets kunnen niet trillen), slimme lampfeedback (Bluetooth®-lampen en Philips Hue-producten).

Theoretisch onbeperkte opnametijd (bij sommige smartphones / tablets zijn er echter problemen met de opslag van ongeveer 2 uur. Daarom is er geen garantie voor opnames van meer dan 120 minuten en minder in geen geval zijn 24-uurs metingen mogelijk)

HRV Biofeedback-training vanuit huis met uw iPhone of smartphone

overzicht van de procedures angst verminderen iPhone biofeedback ademhalingsfeedback
schermafbeelding: iPhone biofeedback thuis met een schok- en stressprocedure

Inbegrepen bij eSense Pulse voor thuisgebruik

- Een eSense Mindfield HRV Biofeedback-polssensor

- Eén batterij (voor één jaar gebruik).

- Een gedetailleerde instructiehandleiding over biofeedback-training om u te helpen ons apparaat te gebruiken

- Mindfield's gratis app via de App Store of Google Play

- Je vindt er ook een spray voor de elektroden

- Uitgebreide instructies voor effectieve biofeedback-training

Nieuwe Mindfield eSense universele app

We raden onze nieuw ontworpen eSense-app met uitgebreide functies gratis aan in de Google Play Store (Android) of de Apple App Store (iOS) voor de iPhone. Deze applicatie biedt dezelfde functies als de applicatie hierboven plus enkele nieuwe functies zoals beschreven op de app-pagina in app-winkels met een fris nieuw ontwerp.

iPhone apple app store logo

HRV Biofeedback met eSense Pulse!

Biofeedback van hartslagvariaties thuis of om mee te nemen met iPhone of smartphone

De Mindfield eSense Pulse is een handige sensor voor het meten van de hartslag (hartslagvariatie). De gegevens worden via Bluetooth® naar de smartphone of tablet overgedragen. Android en Apple iOS worden ondersteund (smartphone en iPhone hrv meting). Dit maakt biofeedbacktraining mogelijk, die u zelfstandig, comfortabel en bijna overal kunt uitvoeren.

De hartslag is gerelateerd aan spanning en ontspanning en is een mogelijke indicator van stress. Met de eSense Pulse kunt u uw stressniveau meten en effectief verminderen met biofeedback training (HRV Biofeedback). De eSense Pulse geeft de gebruiker op verschillende manieren nauwkeurige feedback over het huidige stressniveau, bijvoorbeeld. ex. via meetcurves, video- en audioweergave. De eSense Pulse is geconstrueerd als een borstband en voert een 1-kanaals ECG-meting uit.

De eSense Pulse meet de hartslagvariabiliteit (HRV Biofeedback) en kan optioneel ook in combinatie met eSense-ademhaling worden gebruikt om de ademhalingssnelheid te meten. De applicatie die bij eSense hoort, is geheel gratis en bij de aankoopprijs inbegrepen. Met de applicatie kunt u de verzamelde meetgegevens ook exporteren als CSV-bestand en pdf-rapport (bijvoorbeeld per e-mail, Dropbox of Google Drive).

Meting van hartslagvariaties thuis (iPhone biofeedback thuis)

Hartslagvariatie (HRV) is het vermogen van een organisme om de snelheid van het hartritme te veranderen.

Een gezond persoon past zijn hartslag voortdurend aan de huidige eisen aan. Naast fysieke stress zoals sporten of lichamelijk werk, verhoogt ook psychische stress de hartslag. Als u zich ontspant, zakt uw hartslag weer. Bij mensen varieert de hartslagvariatie van 10 (laag, een teken van stress) tot 30 (hoog, een teken van ontspanning).

Hoe meer ons lichaam de frequentie van de hartslag kan reguleren (hoe groter de variabiliteit van de hartslag), hoe gezonder we zullen zijn. Als het hart maar stijf klopt, is een persoon de dood nabij.

Het meten van hartslagvariaties is een breed veld in cardiologie, sport en training. Met eSense Pulse (biofeedback-apparaten) willen we ons concentreren op HRV (Heart Rate Variability) biofeedback-training, dat wil zeggen een verbetering van de hartslagvariabiliteit. Om de huidige status en voortgang in de training te beschrijven, biedt de eSense-applicatie veel HRV-statistieken en -analyse. Met een geïntegreerd ademhalingshulpmiddel kunt u uw optimale ademhalingsfrequentie vinden en trainen.

Selecteer de Pulse in

☑ snelle hartslag, beklemming op de borst

☑ chronische stress

☑ Moeite met ontspannen

☑ snellere en oppervlakkige ademhaling

☑ gebrek aan energie


 

Foto's van de eSense Mobile App


 
screenshot: video biofeedback met openhaardontspanning voor de hartslag
creenshot: resultatenoverzicht van hrv biofeedbacksessie HRV iPhone

Ondersteunde iOS apparaten

  • Alle iOS-apparaten vanaf versie 15 of hoger, die (gedeeltelijk):
  • Apple® iPhone® 6S, iPhone® SE/SE 2, iPhone® 7/7+, iPhone® 8/8+, iPhone® X, iPhone® XR, iPhone® XS, iPhone® 11/11 Pro, iPhone® 12/12 Pro, iPhone® 13/13 Pro, iPhone® 14/14 Pro of nieuwer
  • Apple® iPad® vanaf 5e generatie of nieuwer, inclusief alle iPad Mini van de 4e generatie en iPad Air van de 2e generatie of nieuwer
  • Apple® iPad® Pro van 1e generatie of nieuwer

Ondersteunde Android apparaten

  • Alle Android-smartphones en -tablets vanaf Android 10.0 (Android Q)
    Je Android-apparaat vereist Bluetooth®
  • Als u van plan bent een apparaat aan te schaffen voor het gebruik van eSense, raden we u een Nokia G10, een Nokia G21, een Motorola Moto E40 of een Xiaomi Redmi 10 als een goedkoop instapmodel.

Algemene informatie over hartslag en hartslagvariaties

Ons hart houdt ons in leven en werkt ons hele leven onvermoeibaar door. Pomp het bloed erdoor ons lichaam, zodat zuurstofrijk bloed doordringt in alle delen van ons lichaam en zuurstofarm bloed het wordt in de longen weer verrijkt met verse zuurstof. Maar het houdt ook alles in beweging, inclusief Het transport van voedingsstoffen, hormonen, immuuncellen, etc.

Het is gemakkelijk om te weten dat ons hart klopt, je kunt de hartslag voelen of zelfs horen wanneer een oor op de borst van iemand anders legt. Sinds onheuglijke tijden studeren we en het meten van de functies van het hart en het meten van de hartslag is essentieel.

Afhankelijk van de situatie kan ons hart de hartslag reguleren. Als we slapen klopt over het algemeen langzaam en gelijkmatig, als we oefenen, klopt het snel en past het de frequentie aan constant. Afhankelijk van het wezen verandert de rustpuls: slechts zes slagen per hart minuut voor een blauwe vinvis en 1000 slagen per minuut voor een feeks. Wij mensen slapen mee ongeveer 60 slagen per minuut in het lagere bereik, baby's hebben een snellere rustpols van ongeveer 130 slagen per minuut. Met veel moeite kan ons hart ook meer dan 200 kloppen slagen per minuut.

Hartslagvariabiliteit (HRV) verwijst naar de mogelijkheid om de hartslag te veranderen, Heart Rate Variability (HRV). Zelfs in rust zijn er spontane veranderingen in de tijd tussen beats. Ons lichaam heeft een veelvoud aan regulerende mechanismen om het ritme van het hart te veranderen. Twee essentiële componenten zijn het sympathische zenuwstelsel, dat de hartslag activeert en versnelt, en het parasympathische zenuwstelsel, dat als rem werkt om de hartslag te vertragen.
Een gezond persoon past zijn hartslag voortdurend aan de huidige behoeften aan. Naast lichamelijke inspanning, zoals sporten of lichamelijk werk, zorgt ook psychische inspanning, zoals stress, voor een verhoging van de hartslag. De hartslag vertraagt ​​weer als de inspanning wordt verlicht en het lichaam zich ontspant. Bij mensen varieert de hartslagvariatie van 10 (laag, teken van stress) tot 30 (hoog, teken van ontspanning).
Hoe meer ons lichaam in staat is om onze hartslag te reguleren (grotere hartslagvariaties), hoe gezonder we zijn. Als het hart maar stijf klopt, staat iemand op het punt te sterven. Het meten van hartslagvariaties is een groot gebied van cardiologie en wordt gebruikt voor uitgebreide diagnostiek. Met de eSense Pulse willen we ons concentreren op biofeedback-training, dat wil zeggen het verbeteren van de hartslagvariatie. Om de huidige status en voortgang van de training te beschrijven, biedt de eSense-app ook essentiële HRV-statistieken en -analyses.

Inleiding tot eSense Pulse

Er zijn verschillende methoden om de hartslag te meten. Met de eSense Pulse hebben we een borstband die een 1-kanaals ECG-meting uitvoert. Er zijn er twee elektroden op de borstband die een goed direct contact met de huid vereisen. Borstband Het moet altijd onder kleding worden gedragen.

Ontworpen in Duitsland

De eSense is volledig ontworpen in Mindfield in Duitsland.


© 2024, Mindfield Biosystems Ltd. Alle rechten voorbehouden
Cookies, Imprint & Data Privacy

Apple, iPhone, iPad, iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. | IOS is a trademark or registered trademark of Cisco in the U.S. and other countries and is used under licence. | Android is a trademark of Google LLC | The Bluetooth® word mark and logos are registered trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Mindfield Biosystems Ltd. is under license. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.